Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?

Horizontal boards at the top, bottom, and optionally in the middle of a door that join the two stiles and split the door into two or more rows of panels. The "top rail" and "bottom rail" are named for their positions. The bottom rail is also known as "kick rail". A middle rail at the height of the bolt is known as the "lock rail", other middle rails are commonly known as "cross rails".

Large, wider boards used to fill the space between the stiles, rails, and mullions. The panels typically fit into grooves in the other pieces, and help to keep the door rigid. Panels may be flat, or in raised panel designs.

This set of Civil Engineering Drawing online test focuses on “Estimate of Materials for Different House Parts”.

1. Calculate the cost of carriage of 50,000 bricks by bullock carts, from a distance of 7 km on kutcha road. The cart can make two trips per day and can carry 250 bricks per trip. The wages of bullock cart may be taken as Rs.50 per day including the driver. a) Rs.10,000 b) Rs.5000 c) Rs.1000 d) Rs.500

View Answer

Answer: b Explanation: No. of trips required = 50000/250 = 200 No. of days work at two trips per day = 200/2 = 100

Cost of transport @Rs.50 per day = 100*50 = Rs.5000.

2. The cost of transporting materials does not depends upon the following factor ________ a) cost of owing or hire charges of the vehicle b) loading capacity of the vehicle c) labour cost for loading and unloading d) elevation of road

View Answer

Answer: d
Explanation: Trucking companies (AE) or haulage companies / hauliers (BE) accept cargo for road transport. Truck drivers operate either independently – working directly for the client – or through freight carriers or shipping agents. This also applies to shipments that are transported out of a free port.

3. Bullock cart can carry a load of ¾ to 1 tonne depending on the type of materials and the nature of road. a) True b) False

View Answer

Answer: a
Explanation: The average speed of a bullock cart may be taken as 3.5 km per hour and ¾ hour may be allowed for loading and unloading.

4. For a lead of 1 km average speed is usually taken as 100 km per hour. a) True b) False

View Answer

Answer: b
Explanation: For each additional lead of 1 km an increase of speed of 1⁄>sub>2 km/hr is allowed. For parking usually 6 km is allowed.

5. The number of trips (N) in a 8-hour working day is calculated by the formula __________ a) N=8/(2L/S+5/8) b) N=8/(2L/S+3/4) c) N=8/(2L/S+8/4) d) N=8/(2L/S+3/9)

View Answer

Answer: b
Explanation: where L=Lead(distance) in km, S=speed in km per hour and ½ hour time is allowed for loading and unloading.

Check this: Civil Engineering Books | Civil Engineering MCQs

6. Knowing the number of trips, the total distance run both ways in km is equal to 2N+6. a) True b) False

View Answer

Answer: a
Explanation: The consumption of fuel, etc., many be taken as-Petrol or Diesel oil 3 km per litre, mobil oil 100 km per litre. The quantity of fuel consumption and the cost of fuel may be calculated as the local rates.

7. A half door or Dutch door or stable door is divided in half horizontally. a) True b) False

View Answer

Answer: a
Explanation: Traditionally the top half can be opened to allow a horse or other animal to be fed, while the bottom half remains closed to keep the animal inside. This style of door has been adapted for homes.

8. Ideally, architects of houses design rooms to meet the needs of the people who will live in the house, this is known as ___________ a) planning b) layout c) finishing d) interior design

View Answer

Answer: d
Explanation: Interior design is the art and science of enhancing the interiors of a space or building to achieve a healthier and more aesthetically pleasing environment for the end user. An interior designer is someone who plans, researches, coordinates, and manages such projects. Interior design is a multifaceted profession that includes conceptual development, space planning, site inspections, programming, research, communicating with the stakeholders of a project, construction management, and execution of the design.

9. Which type of door does the figure show?

Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?
a) Hinged doors b) Folding door c) Rotating door d) Automatic door

View Answer

Answer: b
Explanation: None.

10. Horizontal boards at the top, bottom, and optionally in the middle of a door that join the two stiles and split the door into two or more rows of panels is known as ______________ a) panels b) mullions c) stiles d) rails

View Answer

Answer: d
Explanation: Horizontal boards at the top, bottom, and optionally in the middle of a door that join the two stiles and split the door into two or more rows of panels. The “top rail” and “bottom rail” are named for their positions. The bottom rail is also known as “kick rail”. A middle rail at the height of the bolt is known as the “lock rail”, other middle rails are commonly known as “cross rails”.

11. A brick laid flat with its long narrow side exposed is known as ____________ a) stretcher b) header c) rowlock d) shiner

View Answer

Answer: a Explanation: It is a brick or a stone which lies with its longest side parallel to the face of the work. The course of brick work in which all the bricks are laid as stretchers is known as stretcher course.

Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?

12. A brick laid on the long narrow side with the broad face of the brick exposed is known as ______________ a) shiner b) header c) sailor d) soldier

View Answer

Answer: b Explanation: It is a brick or stone which lies with its greatest length at right angles to the face of the work. In case of stone masonry header is sometimes known as through stone. The course of brick work in which all the bricks are laid as headers is known as header course.

Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?

13. A brick laid on the long narrow side with the short end of the brick exposed is ___________ a) header b) rowlock c) sailor d) soldier

View Answer

Answer: b Explanation:The head is visible, and the long narrow sides are on bottom and top.

Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?


14. Which type of bond does the figure below represents?

Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?
a) flemish bond b) monk bond c) sussex bond d) english bond

View Answer

Answer: a Explanation: This bond has one stretcher between headers, with the headers centred over the stretchers in the course below.

Where a course begins with a quoin stretcher, the course will ordinarily terminate with a quoin stretcher at the other end. The next course up will begin with a quoin header. For the course’s second brick, a queen closer is laid, generating the lap of the bond. The third brick along is a stretcher, and is—on account of the lap—centred above the header below.

15. A ___________ consists of colourants dissolved and/or suspended in a ‘vehicle’ or solvent. a) ceramic mixture b) paint c) wood stain d) plaster

View Answer

Answer: c
Explanation: Vehicle is the preferred term, as the contents of a stain may not be truly ‘dissolved’ in the vehicle, but rather ‘suspended’, and thus the vehicle may not be a true ‘solvent’. The vehicle often may be water, alcohol, a petroleum distillate, or a finishing agent such as shellac, lacquer, varnish and polyurethane. Coloured or ‘stained’ finishes do not typically deeply penetrate the pores of the wood and may largely disappear when the finish deteriorates or is removed.

Sanfoundry Global Education & Learning Series – Civil Engineering Drawing.

To practice all areas of Civil Engineering Drawing for online tests, here is complete set of 1000+ Multiple Choice Questions and Answers.

  • Get Free Certificate of Merit in Civil Engineering Drawing
  • Participate in Civil Engineering Drawing Certification Contest
  • Become a Top Ranker in Civil Engineering Drawing
  • Take Civil Engineering Drawing Tests
  • Chapterwise Practice Tests: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
  • Chapterwise Mock Tests: Chapter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Are the horizontal boards at the top bottom and optionally in the middle of a door that join the two Stiles?

Manish Bhojasia, a technology veteran with 20+ years @ Cisco & Wipro, is Founder and CTO at Sanfoundry. He lives in Bangalore, and focuses on development of Linux Kernel, SAN Technologies, Advanced C, Data Structures & Alogrithms. Stay connected with him at LinkedIn.

Subscribe to his free Masterclasses at Youtube & technical discussions at Telegram SanfoundryClasses.